Imagini preluate de aici şi aici

La noi în Ardeal nu se ştia de mâncăruri iuţi  sau cum le-o zîce. Toată lumea făcea  mâncare acasă de aia bună, sănătoasă, cu 0 noxe, euro 5  şi tot ce vreţi. Cu componente aduse din grădina căşii, proaspăte. Şi dacă era bai cu gătitu atunci punea gospodaru’ mâna pe-o bucată de slană de cochon şi o asezona el cu o părădaie, un castravete... ce avea şi el prin straturi.           
 Numa’ că de ceva vreme încoace s-or înmulţît fastfood-urile ca ciupercile după ploaie, mânce-le bruşu. Şi acasă ca acasă, da acia în Banat îi bolonzîie mare cu ele. La tot pasu îi ba o shawormărie, ba un fălafel , ba un Mcpui sau McGăină, ba alte specii de găini miriapoade de la mama lor de la Kentucky.
 Şi azi bag sama că m-or ajuns păcatele de am mers la un asemenea aşezământ. 
 Cred că şi pentru oja de prost gust de pe mânile casieriţei m-or taxat:
“-Vrei şi tavă Ortomane? – AHA:D - Marcă un leu…”
“-Pot primi şi furcuţă şi cuţît? Vă roog! -Nţ! Bagă cu mâna..Mai ai şi pretenţii.
 Şi care casieriţă bag sama că ori, ori. Ori ducea lipsă de...atenţie, ori avea oarecare articole de îmbrăcăminte prea strâmte. Că prea era nervoasă şi piţigăiată.
 Ca până la urmă puiuăla al lor genetic să nici nu fie aşe bun că ne-o luat gazu’ de iute ce o fost….fast food băăă nu hot food!!! (Ce-i drept scria acolo că-s picante alea,  da’ n-am crezut să fie aşa de păcătoase).... Oare despre ce zîceam? Aaa..ie. Huooo!Huooo! Şi înc-o dată un huo din tătă inima. De-amu-nainte să vă ţîneţi voi găinile voastre duse la sală băi americanilor.  Că picior de mine nu mai calcă veci pe la voi prin ogradă. Rămân eu la mâncărnile tradiţionale: găină românească, ceafă de guiţ şi câte şi mai câte.
 No! Adio şi la nerevedere capitaliştilor!

Numai bine, rău la nimeni,

date duminică, 14 martie 2010

1 comentarii to “Americanu', fatfood-ul şi ardelenii.”

  1. MsKatty
    15 martie 2010 la 01:00

    In primul rand vreau sa faci ceva sa nu-mi mai para numele scris numai cu majuscule ci asa cum il scriu eu,ok? Acum,on topic, la kfc se plateste brand-ul intai,pe urma manichiura proasta si toate celelalte. Personal,sunt o fana a mancarurilor bine condimentate,de aceea ma delectez si cu un kfc din cand in cand.Nu am nimic impotriva fast food-ului,deoarece sunt o persoana care stie sa nu faca excese de chestii nesanatoase,dar sunt convinsa ca multi copii obezi nu stiu.Nu invinovatesc pe nimeni in mod aparte,asta e lumea in care ne invartim si trebuie sa stim sa facem alegerile potrivite la momentul potrivit. :)

Leave a Reply: